Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا اصغر بمانی روز شنبه در حاشیه برگزاری نخستین جشنواره هنر قرآنی یزد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با توجه به پیشرفت رسانه ها از جمله رادیو،  تلویزیون،  روزنامه و سایر رسانه های اجتماعی هنوز هم کارشناسان معتقدند بهترین رسانه قصه است.

وی تصریح کرد: اگر به ادبیات جهان مراجعه کنیم،  می بینیم ، محور کار آنان قصه، داستان، رمان،  افسانه و از این قبیل مطالب است مثلا ارنست همینگوی ؛  برای اولین بار داستان های بسیار کوتاه را در چند کلمه مطرح می کند در حالی که در قرآن کریم همه نوع داستانی از کوتاه تا رمان بلند مثل یوسف پیامبر را مشاهده می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بمانی با ابراز تأسف از اینکه از داستان های قرآنی به خوبی بهره برداری نشده و نتوانستیم داستان ها را برای نسل جوان و مردم به روز رسانی کنیم، افزود:  در حالی که بخش عمده ای از قرآن، قصه های قرآنی با تنوع بسیار بالاست.

به گفته وی یعنی قصه هایی در حد یک آیه ، قصه های با شروع بسیار عالی و پایان  شگفت انگیز، قصه هایی با پایان باز تا مردم را به  تفکر وادار کند، حتی رمان های بزرگ مثل رمان یوسف، اما نتوانستیم  قدرت عجیب قرآن در قصه گویی را به عنوان یک رسانه مورد بهره برداری قرار دهیم.

این هنرمند پیشکسوت یزدی گفت:  قصه برای همه گروه های سنی جذابیت خاص خود را دارد برای کودکان؛ در رشد آن ها نقش دارد برای دوران نوجوانی فوق العاده و برای جوانان می تواند راهگشا باشد، حتی برای کهنسالان هم آرامش بخش است و به آنان امید می دهد پس برای همه سنین به شرطی که با ویژگی های شخصیتی آنان مطابقت داشته باشد، سازگار است.

بمانی تاکید کرد: البته برای کودک و نوجوان تاثیر فوق العاده ای دارد و در رشد ذهنی و فعال کردن تخیل کودکان و نوجوانان اثرگذار است، البته می تواند باعث ابداع و اختراع بزرگی شود زیرا بسیاری از اختراع از تفکر و تخیل نشات گرفته و خاصیت داستان فعال کردن تخیل است.

وی به خانواده ها توصیه کرد:  از سه سالگی برای کودکان برنامه ریزی شود و برای آنان قصه بخوانند البته در سیستم  آموزش و پرورش ما نیز جای این رسانه بسیار خالی است و خلای آن احساس می شود.

این فرهنگی بازنشسته یزد در گفت و گو با خبرنگاران ادامه داد: امروز بهترین سریال ها و فیلم‌های سینمایی. جهان بر پایه قصه قوی موفق به فروش های چشمگیر می شوند بنابراین آموزش و پرورش باید از این ابزار ارزشمند غفلت نورزد و اتاق فکری را برای ورود قصه ها به  کتاب های درسی راه بیاندازد به نظرم حتی در درس های ریاضی، فیزیک، شیمی هم می توان از قصه برای جذاب کردن تدریس استفاده کرد.

بمانی خاطرنشان کرد: باید در مدارس کارگاه قصه گویی برگزار شود،  دانش‌ آموزان قصه پردازی و قصه سازی داشته باشند و قصه ها تبدیل به فیلم کوتاه شود که تاثیر خوبی دارد.

این هنرمند یزدی با اشاره به تفاوت قصه با داستان و افسانه گفت: قصه ها بر اساس واقعیت هاست  بنابراین در بازسازی روایت قصه های قرآنی باید مواظب بود به اصل پیام خدشه وارد نشود و امانت داری حفظ شود البته داستان و افسانه نیز ابزارهایی برای حل مشکل هستند اما قصه یعنی واقعیت ها و داستان یعنی پر و بال دادن و اضافه کردن به واقعیت ها.

وی افزود: بنابراین شخصی که بخواهد وارد قصه های قرآنی شود باید بر متون عربی تسلط داشته باشد تا امانتداری کند و بتواند پیام اصلی را انتقال دهد در زمینه ها قصه های قرآنی بسیار کم کار شد و آثاری نیز چاپ شده،  اما به زوایای پنهان قصه در آن کمتر اشاره شده است. 

 نخستین جشنواره استانی هنر قرآنی دانش از سال گذشته در ۱۴ رشته در چهار محور ادبی، آوایی، هنری و تولید محتوا در حوزه های قرآن، نهج البلاغه و نماز ۳۰ دیماه در استان یزد درحال برگزاری است.

این جشنواره ویژه دانش آموزان مقطع دوره اول، دوم ابتدایی و دوره متوسطه اول و دوم است و رشته های این جشنواره ترتیل و تحقیق ، سخنوری و فن بیان در قالب کنفرانس نهج البلاغه ، همخوانی قرآن کریم و تواشیح به صورت تک خوانی ، انشای نماز و دل نوشته با خدا، نقاشی و تصویرسازی، فن بیان و مجری گری با حفظ و دکلمه اشعار ولایی و قرآنی است.

ساخت نماهنگ و فیلم کوتاه، تئاتر با محتوای قرانی به صورت درون خانواده، قصه گویی و نقالی قصص قرآنی، خوشنویسی در قالب کتابت احادیث و قرآن کریم، حافظ خوانی، صنایع دستی مشبک و معرق و طراحی پوستر از دیگر رشته های جشنواره یادشده است.

برچسب‌ها یزد رسانه تلویزیون رادیو جشنواره قصه گویی فضای مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد رسانه تلویزیون یزد رسانه تلویزیون رادیو جشنواره قصه گویی فضای مجازی قصه های قرآنی قصه گویی قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۳۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آبی‌گونه» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدوی که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی موفق به کسب رتبه شده است، درباره موضوع نمایش «آبی‌گونه» گفت: این نمایش به جریان زندگی پسری می‌پردازد که برای دیدن بازی فوتبال تیم محبوبش از مشهد به تهران سفر می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوی با جشنواره‌های موضوع محور دیگر تفاوت دارد، ویژگی این رویداد را استمرار در برگزاری آن دانست.

نویسنده و کارگردان نمایش «آبی گونه» با اشاره به تغییر رویکرد جشنواره تئاتر رضوی برای حذف بخش رقابتی و تمرکز بر اجراهای عموم گروه‌ها در شهر خود، تاکید کرد: در گذشته رقابتی بودن جشنواره، گروه‌ها را در ارایه اثر برای جشنواره ترغیب می‌کرد در حالی که در رویکرد جدید، «مخاطب مردمی» و اجرای عموم اولویت بیشتری پیدا کرده است و باید اثر را به نحوی تولید کنیم که مخاطبان مردمی جذب آن شوند که این نکته مثبتی است.

مهدوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه توجه به سلیقه و نیاز مخاطب عام در تولید اثر موضوع هوشمندانه‌ای بود که در جشنواره امسال لحاظ شده است، تصریح کرد: اگر موضوع حمایت از اجراهای عمومی گروه‌های نمایشی به این شیوه استمرار پیدا کند، بحث مخاطب‌محوری و توجه به مخاطب مردمی در تولید اثر نیز بیش از پیش محقق خواهد شد چرا که گروه باید تمام جوانب را برای تحمل و رغبت و جذب مخاطب عام در طول ایام اجرای اثر بسنجد که این مهم ظرافت کار را نیز ارتقا می‌دهد.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6095137 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال